Pauwels sauzen
 • Revamping CIP (Cleaning In Place) installatie: vervangen van de S5 PLC door een Siemens S7 PLC, herwerken van de software, herprogrammatie van de communicatie met andere systemen in de fabriek, visualisatie en bediening via een Siemens OP73 HMI, en de elektrische ombouw.
 • Revamping 'Traypacker' (machine om gevulde bokaals in te pakken in kartonnen trays en te 'sealen'): S5 PLC door een Siemens S7 PLC vervangen, software herwerken, visualisatie en bediening via een Siemens KTP600 HMI, en uitvoeren van de elektrische ombouw.
Berthold Technologies
 • Vernieuwen van de controle unit voor de Berthold LB780 Sample changer. Dit is een magazijn dat 25 trays met elk 10 stalen bevat die op radioactiviteit worden getest. Via een link naar de host computer worden commando's ontvangen om de gewenste trays onder de detector te brengen. De sturing werd gerealiseerd met een Simatic S7-1215 CPU en een KTP700 Basic panel, de programmatie is uitgevoerd met Simatic TIA Portal V13. De communicatie met de host computer loopt via een TCP connectie.
nuscience
 • Volledige automatisering van het productieproces voor meerdere site's ( PLC - Scada - ERP koppeling )
 • Automatisatie van de verlichting in het nieuwe gebouw te Drongen. Aansturen van de verschillende verlichtingsgroepen (ook Dali armaturen) via detectoren, configureerbare tijdschema's en lichtregelingen. De sturing is gerealiseerd met Wago controllers met ingebouwde Web visualisatie om een eenvoudige configuratie van de installatie toe te laten.
reynders etiketten
 • Uitwerken, programmeren & installeren datacaptatie voor het papierverbruik van de drukpersen. Voor het capteren van de signalen werden zowel bestaande modules van Advantech, als zelf ontworpen wireless modules ingezet. (Voor deze wireless modules, zie rubriek 'ontwerpen')
desmedtbeton
 • Realisatie van een systeem voor de productie van predallen, vertrekkende van de bestelling door de klant en de autocad tekening met het legplan van de predallen. Het uitrekenen van de benodigde bewapening, het printen van etiketten en barcodes voor de tracing doorheen het productieproces, evenals de koppeling met de machine die de wapening construeert, en de machine die mbv een laser de plaat op de werktafel projecteert behoren eveneens tot de taken van dit systeem. De toepassingen hiervoor zijn Windows gebaseerd, en geschreven in C (VC6, daarna overgezet naar VC2012)
palmbreweries
 • Automatische temperatuur en drukregeling van de CO2 toevoer brouwzaal met instellingen & weergave van actuele parameters ( druk / temperatuur / ...) via een operator panel.
 • Programmatie van de 'warme kamers': gestuurde temperatuurregeling via een warmtewisselaar met stoom & een back-up via elektrische verwarming om de rijpingskamers op een constante temperatuur te houden.
 • Revamping waterzuivering : vervangen van de verouderde stuurkasten & S5 PLC door een Siemens S7 PLC. Schrijven van de software & visualisatie via Siemens MP377 operator panels.
cargill
 • Specifieke delen van de programmatie uitwerken in PCS7. Commissioning van de vernieuwde installatie.
biowanze
 • Commissioning van de installatie. Rotatietesten motoren - opstarten MDB's - I/O testen van de apparatuur (kleppen, motoren, meetapparaten, ...) - testen visualisatie.
swissort
 • Fout zoeken & herstellen van de ETV's die op het cargo gedeelte van de luchthaven zorgen voor verplaatsingen van vliegtuigpallets & containers richting tarmac of sorteerhall.
ijsfabriek strombeek
 • Programmatie & visualisatie voor het spoelen & drogen van gasflessen. Elektrische integratie in de bestaande oven
siemens inarti